Bananencakejes, glutenfree!

Lekker smakelijk!!!

 

100% makkelijke glutenvrije bananencakejes

Ingrediënten:

 

2 rijpe bananen
3 eitjes medium
60 gram rijstebloem
60 gram amandelmeel
2 el choconibs (mag eruit gelaten worden)
50 ml agavesiroop
50 ml druivenpitolie (deze is heel neutraal van smaak en beste keuze)
1 zakje bakpoeder, gezeefd in theezeefje of ander fijn zeef

 

Bereidingswijze:

 

Zet de oven op 175 graden hete lucht,
hierbij merk ik op dat niet alle ovens hetzelfde qua resultaat zijn om zeker te weten dat je oven goed werkt is een oventhermometer een aanrader.

Doe alle ingrediënten behalve de nibs en bakpoeder in een keukenmachine (bijv. Magimix foodprocessor) en mix tot een glad beslag.

Voeg het bakpoeder toe en pulse een paar keer zodat dit verdeeld is.

Voeg de nibs toe en laat de machine nog even kort draaien, verwerk het beslag meteen erna, niet laten staan.

Neem het liefst een siliconenmuffinvorm, heb je een blikken vorm vet deze dan een beetje in.

Vul de vormen tot 2/3 en zet in de oven, bak eerst 15 minuten, check de kleur en gaarheid en bak daarna nog 5 minuten.

De cakejes zijn sponsachtig en goudbruin,
serveer met plakjes banaan, evt. ahorn of agavesiroop en stukjes nibs of chocolade.

 

Deze cakejes zijn niet zoet, licht verteerbaar en passen in een lactose en glutenvrij dieet.
Mijn zonen zijn er dol op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.