De Kromme Watergang, Edwin Vinke

op avontuur bij sterrenchef Edwin Vinke, dag 2

Dag 2 De Kromme Watergang

Die ochtend na het ontbijt, half 9 beginnen, inpakken voor vertrek naar Amsterdam.

Koken in de Champions Lounge, waar een aantal bekende chef’s aanwezig zijn en VIP’s van t.v.

27792450122_de6f8a0463_b

 

Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat uitpakken.
Aansluitend is er het concert van Coldplay, we mogen vanaf de tribune van de lounge meegenieten, hoe vet is dat!!

Na een lange rit en een lekkere lunch komen we aan in de Arena waar zeer streng gecontroleerd wordt, ons vrachtwagentje moet nog komen en na veel vijven en zessen mag hij ergens parkeren op een achteraf parkeerplaatsje in het complex, op zich natuurlijk goed van de beveiliging, maar ze kunnen wel overdrijven. (lees moeilijk kijken, oortje in je kent het wel)

We moeten een lange weg afleggen met karretjes vol met heerlijkheden, gisteren tussen alle andere werk door gemaakt.

Het diner bestaat uit zoveel elementen dat ik me bij het zien van de keuken en de werkruimte even achter mijn oor moet krabben hoe we dit gaan doen, maar dit is niet de eerste keer voor het team van Edwin.
Die ochtend werden nog dozen vol met droogijs gekocht om de fragiele desserts, mini baked Alaska,
een meringetaartje gevuld met vers aardbeienijs, zo te vervoeren dat men over pakweg 3 uurtjes een heerlijk dessert kan eten.
Ongelooflijk!!

27281167893_12cb0858d3_b 27792425862_3818c39225_b 27281265324_8e3c23306b_b 27893523035_f66b84ff71_b 27792447632_554d2ccbe2_b 27281278203_bb411be4e7_b 27281276543_fee0bf733d_b

En dan uitpakken van alle spuitzakken met lekkere inhoud, kreeften, kreukels, scheermesjes, oesters, ik weet niet wat allemaal,
het is goed voorbereid en alles wordt keurig geregisseerd door Edwin,
wat een kennis en kunde wat een focus om alles mee te nemen van Zeeland pakweg 2,5 uur rijden hier vandaan, als je dan iets vergeet……..

 

Terugkijkend naar gisteravond en vanochtend is de lijst van maaksels en ingrediënten wel 10 keer gecheckt, er ontbreekt dus ook echt niets.
Zelfs die ochtend heel vroeg geplukte witte en rode aardbeitjes en alle tere bloemetjes zijn veilig uitgestald en op vochtige papiertjes gelegd om hun versheid te behouden.
Erg moeilijk in de warme ruimte van de lounge.

 

Alle droge ingrediënten bij elkaar, alle sausjes en soepjes, vinaigrettes en mengsels in de ene koeling,
de ingrediënten van het hoofdgerecht liggen in de kleine keuken in de koeling en klaar om opgewarmd te worden of a la minute afgewerkt te worden, tot in de puntjes verzorgd.
Petje af wat een organisatie!!!

 

Wanneer de gasten arriveren worden ze toegesproken en krijgt het keukenteam en de bediening ook even de aandacht,
waarbij Edwin aanhaalt dat ik via Masterchef Holland bij hem op stage ben.
Ik krijg er blosjes van.

27615263340_48ddd86ae1_b

 

Nu moet er vlot gehandeld worden, niets is teveel voor de gasten, alles wordt uit de kast getrokken om alles zo mooi mogelijk te presenteren, de smaken, die kloppen zowiezo.
Na een aantal snack’s van kippenvel tot tarbotgraad lijnzaadkrackers en pickledip komen de eerste gerechtjes.

 

Scheermes met varkenspoot gecombineerd met oesters met harissa en naturel en met spicy fish sauce.
Ik zie de mensen genieten van alle lekkers en het blijft maar komen een golf van smaken en geuren texturen en diverse soorten van mondgevoel het kan niet op.
Wulken met zeebaars en avocado, garnalen met koffie en asperge, eclairs met mierikswortel, kreukels met sojabonen en Noordzee krab met schapenkaas,
zelf gemaakt van een hangop van schapenyoghurt, geweldige smaken, en ik?
ik ben blij dat ik dit mag meemaken en proeven, heerlijk.

27281167013_9646c0d91b_b 27281237944_7727bfcc8d_b 27792393632_8513a9b741_b 27281252733_9a76081316_b 27792425762_253aaf7708_b

 

Tussendoor gerecht koningspoon, courgette en venkel, amandel, Mexicaanse dragon en agruum.
Het hoofdgerecht gemaakt op een vierkante meter maar met de strakke planning van Edwin gaat dit harstikke goed,
pietermanfiletjes, met kreeft en een mousseline van verveine met kleine aardappelblokjes,
wat een feest en daarbij zeegroenten van zeekraal tot schorrekruid prachtig.
Ik vind het ook eigenlijk echt feest, ik ben dit uiteraard niet gewend!

 

Alles aan de kant, alles in de afwas, trek alles effe recht!! en opnieuw in de versnelling voor de dessert,
luxe meringe-ijstaartjes met rozenblaadjes, aardbeitjes, frambozen, wat een ongelooflijke prestatie vanuit Zeeland!!!!!!
Oef het zit erop, en de muziek begint te spelen.
Tijdens het opruimen gaan de gasten naar een tribune waar vandaag het zicht beter is en help ik de bediening nog met de drankjes voor op de tribune.
De afwas is niet af te krijgen………

 

Een glimp van het concert en dan weer terug en luisteren vanaf de privé tribune van de lounge, ook top alhoewel je niet het hele podium kan zien.
Na het concert nog kaas en drankjes en dan gaan de gasten weer naar huis, ruimen we verder alles op,
de weg terug en om kwart over 4 zijn we terug bij de Kromme Watergang, aes is stil iedereen slaapt, gauw naar B en B, wat een dag/nacht.

559059_376041115815147_1588062790_n

Morgen mag ik wat later beginnen, dat is wel effe lekker, maar wil wel in de ochtend gaan werken rond een uur of half 11.

wordt vervolgd……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.