Interview Angelique Schmeinck

Interview met deze creative Meesterkok en Kookboekenschrijfster

 

 

Welke chef: Angelique Schmeinck

Leeftijd: 52

Waardoor is je passie voor koken ontstaan?

Door de vele creatieve mogelijkheden op gebied van smaak en mijn eigen creativiteit.

Waar vandaan haal je inspiratie?

Natuur, cultuur, reizen

Waar sta jij voor in je bedrijf?

Rode draad in mijn bedrijf is inspireren over creativiteit en innovatie.

Anders denken en doen vanuit je eigen kracht.

Producten en koken:

Met welke producten kook je het liefst?

Groenten, paddenstoelen, kruiden, specerijen, vis, schaal en schelpdieren.

Meer groenten minder vis en vlees, hoe denk je hierover?

Meer groenten, minder vis, vlees is minder belasting voor het milieu.

Groenten hebben meer variatiemogelijkheden.

Mijn voorkeur bij gerechten is inspelen op creatieve groentebereidingen gecombineerd met bewust consumeren van vis, vlees, gevogelte, wild etc. Dus 70% groenten en 30% vis, of vlees.

Sustainability en awereness

Duurzamer, zorgt voor meer bewustzijn en respect voor natuur en welzijn.

Wereldwijd is er een groot voedselprobleem, teveel afval, teruggebracht naar een gezin is dit:

47 kg pppj, 350 euro per gezin per jaar,

in Nederland betekent dit 4,5 miljard euro aan verspild voedsel daarbij zorgt het

wereldwijd voor 5% van de klimaatgassen.

Ben jij bekend met deze problemen?

ja

Houd jij in dit bedrijf rekening met verspilling?

Vanzelfsprekend

Welke maatregelen tref je?

bewuster inkopen, reduceren, groentesappen.

Zou jij in je bedrijf met afval durven werken en met producten die over de datum zijn?

Zolang het niet rot en beschimmeld is dan is er eigenlijk geen afval.

Producten over datum zijn vaak nog veel langer te gebruiken.

Hoe zie je de toekomst qua voedsel?

Hopelijk duurzamer, eerlijker en transparanter.

En dat de consument meer open staat voor verandering op deze gebieden.

Waar sta jij over 10 jaar?

Dan vaar ik nog steeds in mijn luchtballon restaurant ;-)) en zal er ongetwijfeld een aantal keren een galerie tentoonstelling zijn met culinaire fotografie en eetschilderijen

http://www.smaakvrienden.nl

http://www.culiair.nl

unnamed

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.