Masterchef Holland 2014 Celine

Het Masterchefverhaal van Celine en haar bedrijfjes

Naam: Celine de Gast

Leeftijd: 24

Beroep: Eigenaresse van twee culinaire bedrijven

Jaar van deelname: 2014

 

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Als kind las ik al kookboeken terwijl mijn vriendinnetjes de fancy lazen.

In de zomervakanties mocht ik altijd koken voor een zakcentje.

Ik mocht dan wel alleen koken met de spulletjes die mama al in huis had gehaald.

Dit zorgde ervoor dat ik vanaf het begin altijd met een soort mystery box heb moeten koken en een creatieve kok ben geworden.

 

Waarom heb je meegedaan aan Masterchef Holland?

Ik was ben al jaren fan van de Australische Masterchef!

Toen ik de oproep voor inschrijvingen voorbij zag komen riep iedereen in mijn omgeving: moet je doen!

Ik heb me ingeschreven maar had nooit verwacht dat ik ook daadwerkelijk bij de laatste 16 zou eindigen.

Vertel hoe je ervaring was.

Masterchef was een life changing avontuur.

Het was heel bijzonder om te merken dat je in zo’n intensieve periode zo ontzettend veel beter leert koken.

Elke week weer naar het hotel naast de landingsbaan van Schiphol.

Elke ochtend weer die onwijze spanning in je lijf.

Elke dag weer creatief moeten zijn. Dat is allemaal best pittig.

Maar als het dan lukt en je bent weer een ronde verder of je hebt jezelf overtroffen, dan is dat de euforie  allemaal waard!

Buiten het koken was Masterchef voor mij ook een periode waarin ik ontzettend veel lieve mensen heb leren kennen en echt vrienden en vriendinnen voor het leven heb gemaakt.

Dit is misschien nog wel het meest waardevolle wat ik eraan over heb gehouden! Je hebt een band voor het leven geschept met elkaar.

 

Wat was jou signature dish?

In 2014 moesten we de eerste dag onze signature dish koken.

Met dit gerecht hoorde ik meteen tot de top drie en dat gaf me dan ook echt vleugels.

Het gerecht is een moderne versie van een Caesar Salad.

 

Wat heeft Masterchef Holland jou gebracht?

Na Masterchef heb ik nog twee maanden geprobeerd mijn studie, Food Design & Innovation, op te pakken.

Ik kreeg echter vanuit mijn omgeving veel de vraag: Wil jij niet eens voor ons koken? Kan jij een food concept voor ons verzinnen?

Het werk op school en de opdrachten waren niet meer te combineren.

Ik heb daarom besloten om mijn studie stop te zetten en een sprong in het diepe te wagen!

In juni 2014 ben ik gestart met mijn onderneming Culine.

Met Culine verzorg ik catering klussen, ontwerp ik food concepten voor bedrijven, werk ik als food styliste voor foto’s en nog veel meer!

In 2015 kwam daar een tweede berijf bij: Lickm.

Met Lickm verkopen we vanuit een vintage foodtruck allemaal zelfgemaakte fruitijsjes op stokjes in bijzondere smaken.

We reizen in de zomerperiode heel het land door. Het blij maken van andere mensen met mijn eten is nog steeds datgene wat me het meeste voldoening schenkt.

Ik ben dan ook heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om na Masterchef mijn leven om te gooien.

 

Zou je het nog een keer willen overdoen?

Ik droom nog steeds bijna wekelijks dat ik weer mee doe aan Masterchef.

Na twee jaar heb ik nog steeds heimwee naar de wedstrijddruk en de spanning.

Daarbij ben ik nu twee jaar ouder, kan ik veel beter koken en sta ik steviger in mijn schoenen dan toen ik als 22-jarig meisje deelnam.

Ik zou het dus nog heel graag een keer over doen!

 

Wat wil je graag bereiken?

Ik wil graag mensen gelukkig blijven maken met mijn eten. Ik hoef daar niet succesvol of rijk mee te worden, maar als ik daarvan kan blijven leven zou dat een groot geschenk zijn.

 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar wil ik nog wel een keer heel graag een eigen lunchroom of restaurant runnen.

Dat is toch wel een droom die in mijn hoofd blijft hangen.

 

Sluit af met een quot

Zelfs al had ik de sterren van de hemel gekookt dan nog:.. “Elke keer als ik met mijn bordje naar de jury loop ben ik weer zooooooo zenuwachtig!”

 

Culine
facebook.com/culinefood
hello@culinefood.nl

Lickm
facebook.com/lickmm
snapchat: lickmm
hello@lickm.nl

 

unnamed

 

Signature dish Celine de Gast

 

– Caesar Salad –

Ingrediënten

  • 1 kwartel
  • 4 kwartel eitjes
  • 1 krop romeinse baby sla
  • parmezaan 50 gram (geraspt)
  • zuur desem brood
  • 2 citroenen
  • ansjovis, 2 filets (uit potje of blik, in olie)
  • olijfolie neutraal 400 ml
  • dijon mosterd 1 tl
  • olijfolie extra vierge
  • zout
  • peper
  • 2 eidooiers
  • griekse yoghurt 1 eetlepel
  • Roomboter 50 gram
  • Affila cress
  • Witte wijn azijn

 

Materialen

  • Koekenpan
  • Kleine steelpan
  • vleesmes
  • koksmes
  • office mesje
  • snijplanken
  • oven
  • keukenmachine/ handmixer
  • fijne zeef
  • grilpan
  • bord
  • spuitzak
  • kwast
  • grote schuimspaan om kwarteleitjes uit het water te kunnen halen
  • aluminium folie
  • bakpapier
  • micro zester

 

bereidingswijze

 

– oven op 180 graden voorverwarmen

– pan met water koken voor kwarteleitjes

– bak met ijswater klaar zetten

– grilpan voorverwarmen

– pan met kleine beetje olie en een klontje roomboter klaarzetten voor kwartel

 

  1. parmezaan koekjes (15 min)
  • rasp parmezaan
  • leg op bakpapier op bakplaat
  • doe 10 min in de oven op 180 graden
  • leg papier over deegroller heen

 

(verhit pan voor kwartel)

 

  1. Kwartel (15 min)
  • snij pootjes van de kwartel
  • zout kwartel
  • braad bruin kort aan elke kant
  • zet in de oven voor 5 min op 180 graden
  • laat kwartel rusten onder alluminium folie

 

  1. Kwartel eitjes (6 min)
  • kook eitjes 3 min
  • stop in ijswater
  • pel
  • snij doormidden
  • zout

 

  1. Ansjovis mayonaise (7 min)
  • 1 eidooier met een kleine theelepel dijon mosterd
  • olie toevoegen tijdens mixen
  • verdunnen met klein beetje water
  • ansjovis fijn snijden
  • door mayonaise roeren
  • op smaak brengen met peper, zout en citroensap (indien nodig witte wijn azijn)
  • door fijne zeef duwen
  • 1 eetlepel yoghurt erdoor roeren (naar smaak)
  1. Baby romeinse sla (4 min)
  • snij de romeinse sla in vieren
  • kwast licht met olijfolie
  • gril sla 2 min per kant
  • Op smaak brengen met citroen en olijfolie
  • zet apart

 

  1. geroosterd zuurdesem brood (5 min)
  • snij dunne plakken of stukken van het brood
  • kwast met olie
  • bak in grilpan
  • zout
  • zet apart

 

 

  1. afmaken van het gerecht (5 min)

– snij borstfilets van kwartel

– leg alles op het bord

– breng op smaak met zout , peper en citroen rasp.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.