Masterchef Holland 2016 Josephine

Het Masterchefverhaal van Josephine en haar Blog Josephine kookt

 

Naam: Josephine de Roode

 

Leeftijd: 25

Beroep: foodie / blogger

Jaar van deelname: 2016

 

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Het is mij letterlijk met de paplepel ingegoten.

Mijn hele familie is dol op koken en lekker eten klaarmaken leerde ik al van jongs af aan.

 

Waarom heb je meegedaan aan Masterchef Holland?

Ik wilde meedoen aan Masterchef omdat het mij heel erg gaaf, leuk en leerzaam leek om dit avontuur mee te mogen maken.

 

Vertel hoe je ervaring was.

Masterchef heb ik ervaren als een ware rollercoaster.

Op het ene moment voel je, je fantastisch omdat een opdracht goed is gegaan en het andere moment ben je zo verdrietig omdat het gewoon even allemaal niet wil lukken.

Ik heb ontzettend veel geleerd van Masterchef en heb een lieve groep mensen mogen ontmoeten.

Als de mogelijkheid er zou zijn dan zo ik het zo weer overdoen.

 

Wat was jou signature dish?

Ik denk dat het gerecht waar ik het meest trots op was toch echt mijn gegrilde aubergine met specerijen, koolrabi en hummus is.

Het is een eenvoudig gerecht met een groots effect en dat zijn de gerechten waar ik het meest van hou.

 

Wat heeft Masterchef Holland jou gebracht?

Masterchef Holland heeft mij echt een vliegende start gegeven wat betreft mijn toekomst.

Op de finaledag heb ik mijn nieuwe website www.josephinekookt.nl gelanceerd en de site wordt sindsdien goed bezocht.

unnamed

De website biedt de lezer mijn uitgeschreven recepten en korte blogs over recente foodfestivals of activiteiten die ik heb bijgewoond.

Tevens ben ik in te huren als kok op locatie of eigenlijk alles wat ook maar te maken heeft met koken en eten.

Een carrière wil of kan ik het nog niet noemen maar het gaat wel de goede kant op.

Ik word voor veel leuke evenementen, etentjes en kookworkshops gevraagd en het werk dat ik doe is heel gevarieerd.

Van jureren bij een kookwedstrijd tot mensen een aantal van mijn gerechtjes leren koken.

 

Zou je het nog een keer willen overdoen?

Ja! Daar hoef ik echt geen seconde over na te denken. Ja, ja en nog is ja haha.

Het was fantastisch, gezellig, super leerzaam en af en toe heel zwaar maar het was alles meer dan waard.

Daarbij kan ik niet vaak genoeg benadrukken hoeveel leuke en lieve mensen ik nu tot mijn vriendenkring mag rekenen.

 

Wat wil je graag bereiken? Ik zou heel graag mijn eigen onderneming willen beginnen, hier studeer ik tenslotte voor en ik sta nog steeds voor de volle 100% achter deze keus. Wat ik in mijn hoofd heb is een knusse plek waar mensen graag naartoe komen voor een lekker hapje, drankje en veel gezelligheid.

 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar zie ik mijzelf met (hopelijk) een goed lopende zaak en een eigen gezinnetje.

Noem mij misschien een beetje burgerlijk maar dit is toch wel 1 van mijn grootste wensen.

Mensen blij maken met lekker eten, drinken en een fijne plek, dat lijkt mij echt fantastisch.

 

Sluit af met een quote 
‘’Geluk is maakbaar, al moet je er wel even voor in de keuken staan’’

 

Josephine Kookt

Foodie / Blogger

josephinekookt@gmail.com

www.josephinekookt.nl

www.facebook.com/josephinekookt

 

 

unnamed

Recept gegrilde aubergine met specerijen, koolrabi en hummus

 

Ingrediënten

Voor de aubergine

  • 1 aubergine
  • 1/2 eetlepel korianderzaad
  • 1/2 eetlepel komijnzaad
  • 1/2 eetlepel venkelzaad
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 3 old spice korrels
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 ml sinaasappelsap

Voor de koolrabi rolletjes

  • 1 koolrabi
  • 50 ml sushi azijn (zoet, zuur balans van suiker en azijn)
  • 50 ml water

Voor de hummus

  • 200 gram kikkererwten
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel tahini (sesampasta)
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout

Voor het platbrood

  • 100 gram bloem
  • 60 gram yoghurt
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • klein stekertje met een doorsnee van ca. 3 cm

De overige ingrediënten

  • 30 gram feta
  • 2 radijsjes
  • 5 ijsklontjes
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel roze peper

 

  • Verhit in een koekenpan de korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, old spice, peper korrels en de kruidnagel. Als de kruiden gaan geuren doe je ze in een vijzel samen met het zout en de kurkuma en vijzel je alle specerijen tot een grove poeder
  • Voeg 50 ml sinaasappelsap aan het kruidenmengsel toe en roer goed door
  • Snij 2 dikke plakken aubergine van 1 à 1,5 cm dik
  • Smeer de aubergine plakken in met het kruidenmengsel en hou apart
  • Schil de koolrabi en snij doormidden
  • Schaaf zo dun mogelijk 8 plakken van de platte kant van de koolrabi. Dit kan met een mandoline of een vlijmscherp mes. Je moet er bij wijze van spreken doorheen kunnen kijken
  • Doe de sushi azijn samen met het water in een bakje, leg hier de koolrabi plakjes in en hou apart
  • Maak een mooi deegje met de bloem, yoghurt, sesamzaadjes en 1 eetlepel olijfolie. Het deeg mag niet meer plakkerig zijn. Is het te nat? Voeg dan wat extra bloem toe. Is het te droog? Voeg dan wat extra yoghurt toe. Hou het deeg apart om even te laten rusten
  • Pureer de kikkererwten, 1 eetlepel olijfolie, tahini, sap van 1/2 citroen tot gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en doe de hummus in een spuitzak of ziplockzakje waar je het puntje vanaf knipt
  • Vul een bakje met 100 ml water en 5 ijsklontjes
  • Snij 6 plakjes van de radijsjes, wederom zo dun mogelijk, en leg ze in het ijswater
  • Laat de koolrabi plakjes uitlekken, vul ze met de hummus, rol ze voorzichtig op en hou apart
  • Verwarm 2 koekenpannen voor, beide met 5 eetlepels zonnebloemolie
  • Strooi wat bloem op je werkbank en rol het deeg uit
  • Steek met het stekertje 6 rondjes uit het platbrood. (ik zou voor de zekerheid nog 6 extra rondjes uitsteken en als je ze niet nodig hebt eet je ze lekker op)
  • Leg 2 stukken keukenpapier klaar. 1 voor de aubergine en 1 voor het platbrood
  • Doe de aubergine in de koekenpan en bak aan beide kanten bruin
  • Bak in de andere koekenpan ook het platbrood aan beide kanten bruin
  • Laat zowel de aubergine als het platbrood uitlekken op het keukenpapier
  • Giet de radijsjes af en hou apart

De opmaak

  • Leg op elk bord 1 plak aubergine
  • Leg op elk plakje aubergine 4 koolrabi rolletjes
  • Steek op een rij 3 stukjes platbrood en 3 stukjes radijs tussen de koolrabi rolletjes
  • Verdeel de feta over het gerecht
  • Doe tot slot de roze peper in een zeef, hou de zeef boven het gerecht en wrijf de korrels door de zeef heen

unnamed

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.