Masterchef Holland 2016 Patrick

en zijn Spado-food

Leven na Masterchef.

Naam: Patrick Cuevas

Leeftijd: 40 jaar (ppfff)

 

Beroep: Sportinstructeur & Eventmanager, maar binnenkort zelfstandig ondernemer (heel spannend)

 

Jaar van deelname: 2016

 

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Mijn passie komt echt vanuit mijn familie. Zoals mijn Opa & Oma altijd zeiden: “Je hebt de hand van je moeder”.
Mijn moeder was een ster in de keuken.
Zij heeft mij enorm geïnspireerd op kookgebied.
Zij had de magie om van niets, iets te maken.
Op Indisch gebied maar zeker ook op Spaans gebied.

Als kind stond ik dus ook vaak naast haar in de keuken.
Als er een verjaardag of een feestje was.
Of met kerst of Nieuwjaar.

Bij ons staat eten altijd op nummer 1.
Bij een bijeenkomst in de familie draait het dan ook altijd om het eten.

Mijn moeder kwam uit een gezin van 14 kinderen en mijn vader uit een gezin van 8 kinderen.
Ik ben dan ook opgegroeid in een hele grote familie.
Met een Spaanse vader en een Indische moeder heb ik dus ook een grote diversiteit aan smaken en kruiden combinaties.
Helaas heb ik mijn Moeder in 1993 al moeten afgeven, maar gelukkig heb ik tot mijn 17e jaar nog wel heel wat kennis van haar kookstijl mogen ervaren en leren.

Ook mijn vader heb ik helaas in 2014 verloren.

Juist daarom wil ik dat mijn kinderen ook opgroeien met dezelfde smaken en ervaring als dat ik heb meegekregen van mijn ouders.
Ik sta dan ook met regelmaat met mijn kinderen naast mij in de keuken.
Deze passie voor koken welke ik heb geërfd van mijn ouders wil ik voort laten vloeien in de opvoeding van mijn kinderen.

 

Waarom heb je meegedaan aan Masterchef Holland?

Ik ben al jaren enorm fan van de Masterchef seizoenen.
Van elk land eigenlijk wel. (waarvan Australië mijn favoriet is)
Ik heb  Masterchef Holland in 2015 heel intensief heb gevolgd omdat mijn neef, Gary Loen, toen kandidaat was .
Vervolgens is hij uiteindelijk de winnaar Masterchef 2015 geworden.
Dat vond ik zo fantastisch.
Hierdoor kreeg ik opeens een gekke ingeving en heb ik spontaan, zonder dat zelfs mijn vrouw het wist, mijzelf opgegeven.

Vervolgens kreeg ik een telefoontje en mocht ik voor de eerste selectie ronde komen om een koud gerecht te assembleren.
Toen heb ik toch maar even besloten het tegen mijn vrouw te vertellen..hahaha.
Zo telkens een ronde door te zijn gekomen was ik uiteindelijk 1 van de 16 kandidaten.
HOE VET WAS DIT !!!!! Dit was voor mij de drive om het gehele avontuur ter ere van mijn moeder en vader te doen.

 

Vertel hoe je ervaring was.

Mijn deelname aan masterchef was voor mij een mega groot avontuur waarbij ik met volle teugen van elke dag dat ik mocht meemaken genoot.
Ik zal in het kort proberen uit te leggen hoe ik met mijn gevoelens het avontuur heb meegemaakt.

Dag 1 12:00 uur melden, de ontmoeting met de andere kandidaten,
opnames van de leader en pers fotoshoot.
Wat vond ik dit spannend.
Het bleek zo te zijn dat de dames er al waren en de gehele ochtend al bezig waren met de opnames en fotoshoot.

Ik moest me melden bij de receptie van de studio’s en daar was mijn eerste ontmoeting, Renze, en vervolgens Gerlach.

We werden opgehaald door Britt,
zij bleek later een enorme rol te spelen in het gehele avontuur.
Zij was namelijk de kandidaten begeleidster, en een enorm goede ook nog eens.
Wat heb ik enorme steun aan haar gehad!

Nou vervolgens werden we naar de kandidaten ruimte gebracht, wat later onze “tweede huis” zou worden.
Hier zaten alle dames al, ppppffffff……, spannend!
Een mega indruk, al snel kwamen de andere heren er ook aan en we waren compleet.
8 dames en 8 heren.
Al snel was duidelijk dat ik de enige Brabander was.
Maar gelukkig was er nog iemand met een zachte “G”. Monique!
Dat was dan ook direct een gevoelsmatige geweldige klik, en niet onterecht want nu zeker wel een vriendin voor het leven.
Maar ja als zachte, maar vooral gezellige Brabander vond ik alles wel heel spannend want buiten de kandidaten was er ook nog eens een heel productieteam en allemaal van “boven de rivieren” zoals wij Brabanders dat zeggen.
Heeeeeeel direct voor mijn gevoel.

Waar was ik in hemelsnaam aan begonnen!!!!
Ik vond iedereen dan ook echt beter dan mezelf.
Stuk voor stuk dacht ik dat ze echt enorm goed konden koken, ssjjjjieeeeuuwwwww…… en weg was mijn zelfvertrouwen.
Mijn god wat een indruk die eerste dag.
Dit heeft dan ook echt wel twee weken geduurd met als resultaat dat ik in week 2 ook bij de “bottom two” stond samen met Stephan.

Fingercrossed stond ik dan ook te hopen dat ik eruit zou gaan.
Ik had zelfs ge’appt naar mijn vrouw dat ze een kaarsje moest branden dat ik eruit zou gaan, zo spannend vond ik het.
Al die camera’s constant op je gericht en die onzekerheid de gehele dag ……pppfff.
Vervolgens was het Stephan die eruit moest.

Met al die opgebouwde spanning ging ik voor mijn gevoel verslagen naar huis.

Thuiskomend bij een trotse vrouw en twee mega trotse kinderen, omdat manlief en papa weer een weekje verder was.
Ik heb dat weekend mijn knop om weten te zetten en gedacht, kom op…dit is waar je van hebt gedroomd….dit ga ik doen voor papa en mama….en ik ga mijn kinderen trots maken!!!!

Vanaf die dag ben ik gaan koken vanuit mijn hart en heb ik genoten.
Ik wilde zoveel mogelijk mee maken.
Elke dag dat ik er weer bij mocht zijn was voor mij onbeschrijflijk.
Het wedstrijd element zat ver weg bij mij.
Ik heb enorme diepe dalen gekend door onzekerheid maar zeker ook enorme pieken door geweldige opdrachten.
We waren een hele hechte groep en dat maakte het voor mij ook erg aangenaam.

Natuurlijk heb ik een speciale vriendschap gekregen met Mo’tje en samen stelden we ook elke keer weer een nieuw doel.
Ik heb op bijzondere plekken gekookt,
hele leuke masterclasses mogen meemaken.
Met bijzondere gastchefs mogen koken in de studio maar ook in sterren restaurants.
Kortom een geweldige ervaring om nooit te vergeten.

Spijt dat ik mee heb gedaan…..NOOIT, ik had dit voor geen goud willen missen.

Ik ben supertrots op mijn deelname en mijn behaalde 4e plaats.
Ik heb er leuke vriendschappen aan overgehouden met als kers 1 nieuwe grote vriendin.

 

Wat was jou signature dish? (graag met recept)

Mijn signature dish was: Paella de marisco.

 

Wat heeft Masterchef Holland jou gebracht?

Mijn deelname aan Masterchef Holland heeft mij veel meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken.
Wat was bedoeld om een ervaring rijker te zijn is uiteindelijk een ware life-changing happening geworden.
Het heeft mij tot denken gebracht en doen beseffen dat ik mijn hart moet volgen.
Door wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt heeft het mij doen beseffen dat het leven te kort is om er niet van te genieten.
Ik heb uiteindelijk al snel na het programma besloten dat ik mijn huidige baan ga stoppen om een nieuw avontuur aan te gaan, mijn eigen avontuur.

Een nieuwe toekomst opbouwen voor en met mijn gezin.

Zo was Spado-Food al snel een feit.

 

Zou je het nog een keer willen overdoen?

JA.

Hoewel het ook echt een keerzijde heeft gehad,
want ik ben toch zeker een dikke drie maanden veel van huis weg geweest.
Weg van mijn gezinnetje.

Zonder hun support en enorme steun had ik dit nooit zolang volgehouden!!!!

 

Wat wil je graag bereiken?

Met Spado-Food wil ik mijn passie over brengen op anderen d.m.v. showcooking, private dining, event presentaties, workshops.
Ik vind het geweldig om met mensen om te gaan,
om andere enthousiast te maken dat is mijn doel en als ik dat kan bereiken met Spado-Food ben ik een blij mens.

Buiten Spado-Food wil ik toekomstgericht heel graag een eigen lunchroom.
Eéntje waarin ik een kleine kaart wil met allerlei kleine gerechtjes vanuit mijn achtergrond.
Geen traditionele “broodjeszaak” en geen traditionele “gangenkaart” maar gewoon leuke kleine smaakvolle items.
Alles zelf vers bereid.

De gasten laten ervaren wat ik heb ervaren heb van kind tot en met nu.

 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Dan hoop ik een eigen goedlopend zaakje te hebben welke ik samen met mijn vrouw run.

 

Sluit af met een quote bijvoorbeeld “ik loop met mijn bordje naar de jury en denk…….”

Mijn quote is een levensmotto wat ik graag wil delen met jullie:

“Blijf je hart volgen en geniet van elke dag en je zal zien dat goede dingen op je pad komen…….just believe and never stop dreaming!”

Keep on cookin’……

 

www.spado-food.nl

 

unnamed

 

 

 

Paella de Marisco

Benodigdheden:

– Knoflook (2 bollen)
– Laurier (4 verse blaadjes)
– Witte ui (5 grote)
– Saffraan (3 buisjes)
– Kleine pijlstaart inktvis (4 á 5 stuks, mag ook diepvries zijn)
– Almejas/Kokkels (500 gram)
– Mosselen (1 kilo)
– 10 grote gamba’s
– 6 langoustines
– 2 x witvis filets (zeebaars)
– 6 paprika’s (4 rode en 2 groene)
– Paella rijst (500 gram/ 1 kilo) 1 pak Arroz Bomba
– Colorante (Geel kleuringspoeder, wordt in Spanje vaak gebruikt bij Paella)
– 3 citroenen
– visfond
-Bleekselderij
-Wortel

 

Bereidingswijze

 

  • zet de saffraan in een klein beetje visfond om te weken.
  • besprenkel 2 rode paprika’s met een beetje olijfolie en rooster deze in de oven.
  • pel 4 gamba’s en gebruik de schaal en de koppen om een fond te maken.
  • fruit een ui met knoflook en 2 x laurierblad aan in een snelkookpan.
  • plet een aantal mosselen in een vijzel.
  • doe de schalen en de koppen van de gamba’s erbij en stamp goed aan zodat de smaken goed vrij komen.
  • doe de plat geslagen mosselen erbij en blus af met de resterende visfond.
  • doe de grof gesneden wortel en bleekselderij erbij. Doe de deksel erop en laat de bouillon trekken.
  • kook de mosselen kort in een pan tot dat de mosselen openstaan. Haal ze eruit en leg apart voor later. Bewaar het vocht.
  • doe hetzelfde met de kokkels.
  • fruit de fijngesneden ui en knoflook samen met 2 x laurierblad aan in een beetje olijfolie.
  • doe de gesneden rode paprika erbij en fruit kort aan
  • dan de gesneden inktvis erbij
  • strooi de rijst in de pan. Verdeel het over de gehele pan.
  • giet direct erna de op smaak gebrachte visfond erbij. Dubbele hoeveelheid ten opzichte van de rijst.
  • leg nu de kokkels, de mosselen en de in stukken gesneden zeebaars in de pan. Mooi verdelen.
  • ook de gamba’s en de langoustines kunnen nu mooi verdeeld worden over de pan.
  • er wordt niet meer geroerd door de pan.
  • verdeel als laatste de in reepjes gesneden geroosterde paprika over de pan.
  • zet op klein vuur en laat het zachtjes sudderen tot dat de rijst goed gaar is. Giet er eventueel nog bouillon/vocht van de mosselen en kokkels bij mits het nodig is.
    Let op de bouillon moet erg hoog op smaak zijn want dit moet de smaak maken aan de paella

 

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Masterchef Holland 2016 Patrick

  1. Net zo heerlijk je verhaal te lezen als je te zien koken. Nu nog wachten op een mogelijkheid al dat lekkers te proeven. Verwezenlijk vooral je droom….je bent gepassioneerd genoeg 😊

  2. Wat heb je het mooi verwoord allemaal wij komen zeker bij jou eten als het zo ver is met Maria rob en ik Annie wij hebben nog geparty chrast in Geldrop met een les van jou de foto staat nog op mijn tijdlijn maar wat kan je lekker koken ik kan het niet ja recht toe en aan en vooral ik nu alleen ben kom er helemaal niets van terecht zeker komen wij als we weten waar je iets begint en fijn dat is ook belangrijk de suppport van je vrouw samen komen jullie er wel heel veel kookgrtjes Annie xx

  3. Ik heb je een beetje leren kennen tijdens de tv reportage van Streekomroep Start.
    Je iemand met zoveel passie voor koken,het straalt van jou en je gerechten af, en werkt heel aanstekelijk.
    Daarbij ben je ook nog een heel sympathiek mens en prettig in de omgang.
    Ook hier in deze prachtige website van Monique, heb je het mooi verwoordt.
    Heel veel succes met “living the dream”.

  4. Hey Gertie, wat lief dank je wel.

    Hey Annie, natuurlijk weet ik wie je bent, bedankt voor je lieve reactie. Blijf me volgen en ik hoop je in de toekomst te kunnen verwelkomen in mijn eigen zaakje.

    Hey Carina, het was ook leuk om jou te ontmoeten tijdens de opnames. Bedankt voor je lieve reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.