Masterchef Holland 2016 Renze

Masterchefavontuur van Renze

Naam: Renze van der Kroft

Leeftijd: 26

Beroep: Accountmanager IENS

Jaar van deelname: 2016

 

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Mijn passie voor koken is voor het grootste deel ontstaan tijdens mijn studententijd.

Ik vond het altijd al leuk om mijn moeder te helpen in de keuken, echter is mijn passie pas echt gaan groeien toen ik het huis uit ging en elke avond voor mijn huisgenoten ben gaan koken.

Door steeds meer kookboeken te lezen en kookprogramma’s te kijken ben ik zelf ook steeds meer gaan experimenteren.

 

Waarom heb je meegedaan aan Masterchef Holland?

De voornaamste reden waarom ik mee heb gedaan aan Masterchef is het het doormaken van een leerproces, en mijzelf eens te kunnen meten aan andere hobbykoks uit Nederland.

 

Vertel hoe je ervaring was.

Ik heb Masterchef ervaren als ontzettend gave periode waarin ik veel geleerd heb.

Elke dag opnieuw beginnen aan leuke opdrachten met soms hele bijzondere producten vond ik ontzettend gaaf.

Daarnaast is de groep mensen die ik bij Masterchef heb leren kennen ontzettend leuk, en spreek ik een groot deel van die groep nog bijna dagelijks.

Door leuke dingen met elkaar te plannen heb ik het idee ook nog echt iets over gehouden te hebben aan mijn periode bij Masterchef!

 

Wat was jou signature dish?

Pastinaakcrème, zuurkool, bloedworst en appel (recept volgt)

 

Wat heeft Masterchef Holland jou gebracht?

Op het moment heeft Masterchef mij in mijn professionele carriere nog niets speciaals gebracht.

Op mijn werk heb ik wel wat meer verantwoordelijkheid gekregen en worden culinair gerichte projecten vaker naar mij toe geschoven.

 

Zou je het nog een keer willen overdoen?

Ik zou Masterchef zeker nog een keer over willen doen, echter dan over 10 jaar als iedereen mijn deelname in 2016 alweer vergeten is.

 

Wat wil je graag bereiken?

Ik zou graag willen bereiken dat ik door kan groeien in het werk wat ik nu doe, waar ik op zoek wil gaan naar een nog grotere combinatie tussen koken / met eten bezig zijn en het helpen in restaurants.

 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Op het moment heb ik nog geen idee waar ik mijzelf over 10 jaar zie.

 

Sluit af met een quote

Ik loop s’ochtends vroeg de studio in en zie een enorme berg kazen en denk; dit gaat een verschrikkelijk lange dag worden….

 

Werk: IENS Independent Index

Functie: Accountmanager

 

Pastinaakcrème, zuurkool, bloedworst en appel

Pastinaak in gelijke stukken snijden en opzetten in melk met peper en zout. Gaar koken en vervolgens doordraaien in de keukenmachine tot gladde massa, op smaak brengen en door een fijne zeef halen. Warm wegzetten.

Zet vervolgens de zuurkool op met veel boter, grove mosterd en een aantal stukjes bloedworst voor de smaak. Lekker laten stoven en op smaak brengen met een klein beetje peper, zout en eventueel meer mosterd en boter.

 

Snijd de bloedworst in plakken van een halve centimeter en bak ze aan bijde kanten kort bruin. Snijn ook een fijne brunoise van de bloedworst en bak deze uit als kaantjes tot ze krokant zijn.
Snijd de appel in hetzelfde formaat als de bloedworst brunoise en maak dit aan met een beetje goede olijfolie en de verse munt.

 

Bouw het gerechtje op:

Onderop in een uitsteek vorm de pastinaak crème, leg hier de plakken bloedworst op en vervolgens de zuurkool. Maak het gerecht af met de brunoise van appel en bloedworst, en een beetje beurre noisette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.