Masterchef Holland Isabel 2016

Het Masterchefverhaal van Isabel en haar bedrijf 

unnamed

Naam: Isabel Visser-Geerinck 

 

Leeftijd: 45

 

Beroep: Communicatieadviseur

 

Jaar van deelname: 2016

 

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Van mijn vader.

Van jongs af aan kregen we thuis de lekkerste dingen te eten. Regel was dat we alles moesten proeven. Vond je het écht niet lekker dan hoefde je het niet te eten, maar wel de volgende keer weer proeven.

Zo heb ik geleerd om echt alles te eten en bijna alles lekker te vinden. Mijn vader kookte altijd.

Hij vond het leuk en hij was er ook ontzettend goed in. Het ene na het andere culinaire hoogstandje toverde hij op tafel. Helaas is hij in 2013 overleden en heeft hij mijn Masterchef avonturen niet meer mee mogen maken.

Maar ik weet zeker dat hij ergens op een wolkje trots zit te zijn.

 

Waarom heb je meegedaan aan Masterchef Holland?

We kijken hier altijd naar alle Masterchef uitzendingen.

Vorig seizoen werd er een paar keer geroepen dat ik me ook op zou moeten geven. Ik dacht: waarom niet?

Ik geniet van koken en er valt altijd nog van alles te leren. Geen betere leerschool dan de Masterchef keuken!

 

Vertel hoe je ervaring was.

Zoals de meeste kandidaten had ik natuurlijk nooit verwacht dat ik ook echt door zou mogen naar het programma.

Ik vond het allemaal vooral heel erg spannend. Je komt in een groep met 15 andere amateurs waarvan je weet dat ze allemaal goed kunnen koken en dat kan af en toe best wel intimiderend zijn.

Je gaat soms twijfelen aan je eigen kunnen. Gelukkig hadden wij een hele leuke groep.

Je bouwt al snel een band met elkaar op omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit.

Ik had het voor geen goud willen missen! En als er iemand twijfelt of hij/zij zich moet opgeven: gewoon doen!

 

Wat was jou signature dish? 

Krokant gebakken kalfssukkade. (Recept in de bijlage)

 

Wat heeft Masterchef Holland jou gebracht?

Ik was voor Masterchef al bezig met af en toe cateren of het geven van workshops rondom eten.

Sinds mijn deelname aan Masterchef is het een stuk drukker geworden.

Ondanks dat ik niet heel ver gekomen ben in de wedstrijd, helpt het blijkbaar toch dat je 4 weken met je gezicht op TV bent geweest.

Wat het me vooral gebracht heeft is dat ik ontzettend leuke mensen ontmoet heb en dat ik nog enthousiaster geworden ben over koken!

 

Zou je het nog een keer willen overdoen?

Natuurlijk zou ik het zo allemaal overdoen! Kon dat maar, dan ging ik er zeker niet meer uit vanwege een wentelteefje ;-)

 

Wat wil je graag bereiken?

Het lijkt me geweldig als ik van koken echt mijn beroep zou kunnen maken. Niet zozeer als chef in een keuken staan, maar meer het geven van workshops en het verzorgen van diners bij mensen aan huis of bij feesten en partijen.

 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Dat vind ik altijd zo’n lastige vraag. Als je mag dromen: in een kleinschalige lunchroom waar mensen vooral komen voor de gezelligheid en het heerlijke eten.

 

Sluit af met een quot bijvoorbeeld “ik loop met mijn bordje naar de jury en denk…….”

Over het wentelteefje in week 4: “ik loop naar de jury, kijk nog even naar wat er op mijn bord ligt en denk: hoe ga ik dit in godsnaam noemen? Geen mooie kleurtjes, alleen maar bruin… Ik heb het gepresenteerd als: ik heb voor jullie gemaakt: fifty shades of brown.

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/kokenmetisabel/

Website: www.kokenmetisabel.nl

 

 

 

isabel mc pict

 

Recept kalfssukade

 

 

1 kg kalfssukade

–           250 ml rode wijn

–           250 ml rode port

–           250 ml kalfsfond

–           2 blaadjes laurier

–           2 takjes verse tijm

–           2 takjes verse rozemarijn

–           1 flinke wortel

–           ½ kleine knolselderij

–           2 uien

–           2 teentjes knoflook

–           Peper/zout

–           Paar eetlepels bloem

–           Paar eetlepels mosterd

–           olijfolie

 

 

 

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Snijd de uien, wortel, knolselderij en knoflook in blokjes.
  • Bestrooi de sukade met peper en zout, wrijf in met mosterd en bestrooi met een beetje bloem
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en braad de stukken sukade kort aan beide kanten aan. Doe dit in delen zodat de olie goed warm blijft en het vlees niet teveel vocht verliest.
  • Leg het vlees in een ovenvaste braadpan of in een braadslede.
  • In dezelfde pan nog een beetje olie verwarmen en de groenten en knoflook een paar minuten bakken. Voeg ondertussen de kruiden toe en bak deze kort mee.
  • Afblussen met port en wijn en een minuut of twee flink laten koken. Kalfsfond toevoegen en weer aan de kook brengen.
  • Giet deze jus over de sukade. De sukade moet helemaal onderstaan. Voeg eventueel nog wat wijn en fond toe of pak een kleinere pan.
  • Zet de pan of braadslede in de voorverwarmde oven en laat minimaal 3 uur zachtjes gaar sudderen.
  • Als je geen oven hebt of het is niet mogelijk om de temperatuur zo laag in te stellen dan kan je de sukade ook op het fornuis laten garen. Gebruik dan wel een sudderplaatje en doe een deksel op de pan want anders gaart het vlees niet langzaam genoeg.
  • Als het vlees gaar is haal je het uit de pan. Leg het op een bord en laat afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • Giet het vocht met de groenten door een zeef zodat je alleen maar vocht overhoudt.
  • Laat dit vocht inkoken tot een stroperige saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  • Snijd het vlees in dikke plakken (1 persoons porties).
  • Vlak voor het serveren braad je het vlees nog kort aan in hele hete olijfolie zodat het een krokant korstje krijgt. Pas hierbij op want dit spettert heel erg!

 

Serveer met groenten van het seizoen en aardappelpuree of gratin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.