Ik ben Monique Moreau geboren te Sittard in het jaar 1964!

Geïnspireerd door mijn deelname aan Masterchef Holland 2016 en mijn passie voor koken en alles wat daarbij hoort wil ik dit platform in de vorm van een website beginnen.

Ergens moet je beginnen als je een leuk idee hebt en deel wilt uitmaken van een mooier geheel.

Mijn passie voor koken gaat terug vanaf mijn kindheid, bij mama aan het fornuis, spannend wat er allemaal pruttelde en in de oven stond leerde ik smaak te ontwikkelen en zelfs kooktechnieken onder de knie te krijgen.

Koken werd gaandeweg iets heel normaals, iets wat ik al jong beheerste en waarvoor ik een extra zintuig had.

Smaken proeven in een restaurant en nakoken vond ik echt super en ik overtuigde menigeen met mijn voorliefde voor eigengemaakte gerechten.

Er kan niets op tegen goed bereidt eigen voedsel en daarvoor heb je wat oefening nodig, krijg je dit van thuis uit niet mee, laat je dan inspireren door de talloze kookboeken, receptensites en restaurants die er zijn.

Middels deze website wil ik ook graag aandacht geven aan de toekomst van ons voedsel, het grote voedselprobleem, de daaruit vloeiende problemen voor onze gezondheid en de eenvoudige leuke oplossingen die ons per gezin geld kan uitsparen.

350 euro per gezin aan afval per jaar is best veel daar kun je leuke dingen van doen o.a. uit eten!

Laat je inspireren, leer en geniet van verhalen en ga koken met lokale producten vol smaak, met liefde gegroeid en met passie gekookt.

Duik in de wereld van de “chef aan t woord” en de kookboekenschrijver met zijn of haar visie en motivatie, de lokale tuinder of dierenhouder, ik neem je mee in deze wereld.

Enjoy So this is Food!!!!

IMG_5580

 

2 thoughts on “Over So this is Food

  1. Monique,
    Je hebt gelijk ik hou me niet aan al die data wanneer voedsel verlopen is.
    Dat eten is absoluut nog goed.en inderdaad gaat op die manier veel eten de afvalbak in.

    Groetjes
    Pierre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.