Recept LIVAR procureur-Zuid TV

Geniet van heerlijke gerecht8 personen

1 kilo Livar procureur, verdeeld in grote blokken
2 takjes tijm
2 sjalotten, in ringen
2 tomaten, in vieren
1 knoflook, geplet
stelen van de platte peterselie
1 liter krachtige liefst varkensbouillon of kalfsbouillon, niet te zout
1 flesje trappistenbier of soortgelijk
¼ knolselderij, in grove stukken
100 ml room evt.
peper
zout
olie

 

Neem of een snelkookpan of een slowcooker,

afhankelijk van de tijd die je hebt.
Doe peper en zout op het vlees.
Maak de pan heet, voeg wat olie toe en bak de procureur aan.

Voeg de overige ingrediënten toe en bak deze ook even mee aan,
blus af met het bier en laat dit even op hoog vuur staan,
roer het vlees goed om.
Voeg nu de bouillon toe en zet het deksel van de snelkookpan erop,
laat stoom opbouwen,
zet klein en laat een 30-40 min. stoven.

 

Koel de pan terug en open hem, het vlees is nu super mals, pluk het vlees of laat het in blokjes!
Ontvet de saus door het vet met een sauslepel eraf te scheppen.
Kook de saus in en voeg evt. naar smaak room toe,
laat weer wat inkoken en verrijk het vlees met deze heerlijke saus.

 

Rode biet

2 grote rode bieten, gegaard
sushiazijn
olijfolie
zout

Kook de rode bieten in schil gaar,
laat ze afkoelen of neem kant en klaar gekookte bietjes.
Verwijder de schil, snijd de bieten in kleine blokjes en maak ze aan met de olijfolie,
peper en zout en een beetje sushiazijn.

 

Zilverui,

Blancheer de uitjes in de schil in water,
laat even afkoelen,
haal uit de schil en marineer met sushiazijn.

 

Mousseline van aardappel

 

8 middel kruimige aardappels
peper
zout
olijfolie van uitstekende kwaliteit

 

Kook de aardappels gaar in water met zout.

Druk de aardappels door een zeef of een pureeknijper en maak op smaak met peper,
zout en olijfolie tot deze zeer smeuïg is maar niet te vet.
Doe de puree liefst in een spuitzak of maak quenelles.

 

Platte peterselie

Garneer met blaadjes peterselie

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.