Recept van een Franse oma

het leven kan zo eenvoudig zijn!!!

Emilie’s oma woont in Frankrijk en deze zomer is ze met haar dochtertje Aimee en man Ron op weg naar Zuid-Frankrijk op bezoek in de Perigord bij haar.

Koken is voor Emilie ook een enorme hobby en ze heeft het van geen vreemde.

Aimee is op slag verliefd op het paard dat bij oma loopt en beleeft hier de vakantie van haar leven, ze is constant bezig rondom de boerderij.

Die foto wil ik jullie niet onthouden, want van werken krijg je honger en daarom smaakt oma’s eten hier nog lekkerder!!!

 

 

Hier een heerlijk receptje van oma.

afbeelding-2

Rollade in de casserole!!

1 rollade van kalfsmuis van 500 gram
roomboter
olijfolie
cognac
1000 ml bouillon van kalf of rund
alerlei verse groenten in kleine stukjes, wat er op de markt is, courgette,prei,wortel aardappeltjes en selderij
Madeira
250 gram witte Parijse champignons
room
bloem

afbeelding

 

Bestrooi de rollade met peper en zout, zet een casserole op het vuur en maak deze heet.
Bak de rollade rondom bruin en blus af met Cognac, flambeer.

Voeg de fijne groenten toe en bak ze kort mee en voeg nu zoveel bouillon toe zodat het geheel onder komt te staan.
Zet het vuur even hoog totdat het kookt en draai het pitje daarna op de laagste stand.
Voeg als laatste nog wat Madeira toe en vergeet niet te proeven of de Madeira nog wel lekker is……
Haal de rollade uit het kookvocht, snijd hem in plakjes en zet hem weg.

Zeef de groenten eruit, zet deze aan de kant.
Laat de saus nu voor 2/3 inkoken en maak hem af met wat room, proef of hij goed op smaak is.

Bind evt. met wat bloem

Leg de stukken vlees terug in de saus en kies of je de groenten er ook nog bij doet.
en eet dit met een frisse salade en gewoon lekker gekookte aardappeltjes.

Bon Appetit!!!!!

afbeelding-4

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.