Salade aubergine

met munsaus en gerookte kipreepjes

Salade met aubergine, ijsbergsla, gerookte kipreepjes en muntsaus

 

Ingrediënten
4 personen

 

2 aubergines, in schijfjes
1-2 kroppen ijsbergsla
100ml mayonaise
100ml yoghurt
4-6 takjes munt, blaadjes eraf geris
400 gram gerookte kipreepjes
peper uit de molen
zout uit de molen
250 ml olijfolie
2 tl baharatkruiden (Jonnie Boer)

Bereidingswijze

Maak van de olijfolie en de baharat een mengsel,
neem een kwastje en wrijf de aubergines ermee in,
bak ze in een koekenpan gaar en voeg evt. nog wat olijfolie toe indien nodig.
Laat ze tot lauw afkoelen.

Maak reepjes van de ijsbergsla en meng de yoghurt en de mayo door elkaar,
maak dit op smaak met fijngehakte muntblaadjes en peper en zout.

Neem diepe borden en verdeel de sla, druip er wat munt/mayo overheen,
verdeel de kipreepjes eroverheen en verdeel weer wat munt/mayo eroverheen,
leg nu de lauwe aubergineschijven erop en doe er nog wat munt/mayo overheen.

Draai nog wat zout uit de molen over het geheel.

 

Smakelijk

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.