Salade L’Estartit

Salade L’Estartit 8 augustus 2015

Deze salade ontwikkelde ik na een bezoek aan een marktje in Spanje, we zaten op de camping en ik wilde nu eens niet koken!
1 dag volgehouden!
Naar de markt dan maar even kijken wat ze daar verkopen, niet teveel kopen in ieder geval!!!
De geuren, de temperatuur, de Spaanse marktkooplui……tja, dus na mijn tas gevuld te hebben met “een paar”versproducten ging ik bij aankomst in het huisje meteen aan de slag.
Ik maakte een salade met een combinatie van gegaarde en rauwe groenten, resultaat?
In een woord heerlijk.
Goed brood erbij in stukken getrokken en een mooie rosé hmmmmm.

4 personen

Ingrediënten

Let even op met # en *

6 pruimtomaten, 3 in schijfjes#, 3 in blokjes*
2 aubergines in blokjes*
5 lente-uitjes, in schijfjes*
4 augurkjes (verse) in stukjes of 1 komkommer#
zwarte peper(molen)
terriyakisaus( van de lokale supermarkt)
zeezout
vers citroensap van een 2 biologische citroenen
sushiazijn (neem ik altijd mee)
venkelzaad, op de markt
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
olijfolie
**verse kruiden

Verder neem ik altijd mijn messenset mee….je weet nooit wat op je pad komt. ( en een plank en soms een paar flesjes van het een en ander)

*Zet de aubergineblokjes met de tomatenblokjes en de lente-uitjes in de marinade gemaakt van:

6 el olijfolie
5 el sushiazijn
citroensap van 1 citroen
zout
terriyaki saus
venkelzaad
1 chilipepertje, fijngesneden
2 knoflookteentjes, fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden

Laat zeker een half uur marineren.

 

#Neem de tomatenschijfjes, komkommer/augurk, maak aan met onderstaande ingrediënten
draai er wat zwarte peper uit de molen over (naar smaak)en meng vlot met de hand, zet weg in de koeling.

6 el olijfolie
5 el sushiazijn
citroensap van 1 citroen
zout
zwarte peper

**verse kruiden (van de markt wat je lekker vindt, dille, koriander,platte peterselie, munt, hak deze en strooi ze er als laatste overheen)

 

BELANGRIJK!!!Neem even de tijd, het is vakantie of weekend, drink een goed glas wijn of een heerlijke kruidenthee, de marinades doen hun werk.

 

Stoof de groenten * en zorg dat ze goed gaar zijn,
maak ze op smaak indien nodig en laat tot lauw afkoelen.

Voeg de groenten # toe en meng vlot tot een salade.
Verdeel over kommetjes of bordjes,
strooi de verse kruiden eroverheen en serveer er heerlijk koud muntwater bij of een goed glas rosé.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.