Tomaat, courgette en wortelschuim

Een gezonde lunch of als diner met pasta

DSCN0196

Ingrediënten

4 middelgrote tomaten, in 4 of 8 partjes
1 gele courgette, in de lengte gehalveerd en in schijfjes
250 ml wortelsap liefst vers geperst, anders uit een fles
25 ml sushiazijn
25 ml extra vergine olijfolie
1 cm gember geraspt
peper
zout
lecithine

*variatie met spaghetti en Pecorinokaas

 

Meng de groenten met de gemberrasp in een kom en schenk er wat olijfolie bij.
Neem een koekenpan en verhit deze, leg de groenten erin en gaar ze zodat ze nog wat stevig blijven, maak goed op smaak met peper en zout.

Verwarm het sap met olijfolie en sushiazijn heel lichtjes en voeg een half theelepeltje lecithine toe, heb je dit niet dan kun je er ter vervanging een eidooier in doen, maar let op verwarm de vloeistof niet te zeer i.v.m. smaakverlies.
Schuim de massa flink op met een staafmixer, laat het van het vuur af even staan.

Neem een diep bord, leg je groenten erin en voeg sap en schuim toe.

Geniet van dit luxe ogende simpele lunchgerecht.

Voor diner variatie of als voorgerecht, kook wat spaghetti, leg deze als basis en schaaf op het laatst nog wat Pecorinokaas erover!

Echt zomers.

 

Tip!!

Lunch, afgekoelde verveine thee

diner met een ijskoude Pinot Noir of een wat zwaardere rose, enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.